onsdag 23 april 2008

Lara blir ompysslad

Då Thomas haltar omkring med en stukad fot och jag själv inte helt återhämtat mig från tidernas förkylning åkte vi ut till Ekoberget och klättrade lite lätta leder samt åtgärdade den led som flest hört av sig om (vilket nu inte betyder så mycket), Lara med handklovarna. Vi har nu satt dit en bult mellan, det som tidigare var, sista bulten och ankaret. Den kan också användas när man klättrar Uppkomsten och lär vara lika välkommen på den leden. På Uppkomsten satte vi också dit en till bult mitt på leden där man tidigare hade utmärkt läge att trilla ner i en hylla. 

Nya tag

Delar av Bultkommittén var ute vid Hallstaberget igår och rekade lite. Vi passade på att byta ut bultarna på Suburbia och sätta dit ett ankare. Framöver är det tänkt att vi ska sätta upp några väl placerade firningsankare och gå igenom bultarna på sportlederna. Om ni har tips, idéer eller önskemål angående klippan, kontakta oss.

lördag 12 april 2008

Stora rensardagen

Nu kan vi nog anse oss vara klara med Gustavsbergs vattentorn. Ca 20 pers samlades och borstade och klättrade. Tack alla som ställde upp.


Arbete pågår


Det var nog länge sedan det var så här mycket folk här. Och fler kom det...


lördag 5 april 2008

Kjell räddar liv i Gustavsberg


De två metallringarna ligger på marken bredvid ett mynt, men igår satt de som ett potentiellt dödsankare uppe på slabben på toppen av klippan. Kjell kunde med handkraft bryta av bultarna! Vi vet ju alla att Kjell är stark men så stark att bryter av säkra ankare är han inte. Man kan ju föreställa sig vad som hade hänt om någon kopplat in sig i ankaret.