söndag 28 juni 2009

Det ska tydligen vara så att JL har bultat om sina turer Fresco kid/Burn för att följa orginal-linjen på Örnberget.
Idag såg det ut såhär(röda kryss över bultplaceringarna för att se tydligare).

Även Hugo och Den bredvid hugo har fått nya och fler bultar.

Arbetet går vidare, tack för alla glada tillrop vi får på berget!

torsdag 25 juni 2009

Rampväggen i Häggsta har fått nya ankare

Förra året satte jag upp några ankare på rampväggen i Häggsta. Nu har jag bytt ut samtliga gamla ankare till fräscha syrafasta ringbultar. Totalt finns nu 8 ankare på detta väggparti vilket gör det idealiskt för kurser.

Orup, Örnberget ombultad

Nu är den klassiska leden Orup på Örnberget ombultad. Från start till mål, 10bb och ankare. De gamla longlifebultarna kommer snart att tas ner.

måndag 22 juni 2009

Örnberget

Nu har Örnbergets ultraklassiker Panta Rei äntligen blivit uppfräschad, även om det kanske inte är den som borde ha prioriterats högst. Följande har gjorts:
  • Bult nummer 5 har ersatts med en ny.
  • Ytterligare en bult har placerats vid stora juggen efter bult nummer 5, eftersom det var nästintill markfallspotential vid klippet.
  • Bult nummer 7 har ersatts med en ny.
  • Ena karbinen i toppankaret utbytt mot en fräschare.
*** 
Viktigt att veta: Sista bulten på leden är en ganska gammal Petzl longlife (se bilden nedan) som sitter i ganska suspekt klippa. Jag lät den sitta kvar eftersom jag inte hittade något bra ställe att sätta en ny. Kvaliteten på bulten bedömer jag som god.












Övrigt skrot på leden som togs bort:
En pitong, en katastrofalt dålig Petzl Longlife, en egendomligt placerad bult mellan Panta Rei och Orup.













Följande leder kommer förhoppningsvis att fixas inom snar framtid.

Siddharta
Orup
Frisco Kid

måndag 15 juni 2009

Kulberget klart

Efter att latmasken besegrats gav vi oss ut och slutförde projekt Kulberget. Nu är alla 8mm borrbultar och pitonger ersatta av syrafasta expandrar och hängare lackerade för att synas så lite som möjligt. Ingen ytterligare bultning har gjorts. Däremot har ett par extra ankare satts upp för att skona de stackars små träd som finns ovan klippan. Klippan har i och med detta också blivit betydligt mer topprepsvänlig vilket kanske ökar besöksfrekvensen.

Nu återstår bara att samla ihop lite folk och ha en borstardag. Klippan är väldigt lättborstad så det borde gå ganska snabbt och efter det tänkte vi oss lite grillning på stranden. Vi återkommer om datum.

Lille Eyolf, nu ännu trevligare!