tisdag 15 juli 2008

Magnesia Carbonara

Jag fick springa från bilen upp på toppen, kasta mig över kanten innan åskan rullade in med tillhörande regnväder. Det var lika bra att bulta om leden i regnet, så slapp jag fundera på hur det skulle vara att klättra istället. Det gäller att utnyttja tiden väl och all torr klippa lämpas bäst att klättra på.
Så nu är Magnesia Carbonara ombultad! En ny förstabult kan klippas från blocket på svaplattan (tidigare krävdes att man klättrade upp ett move innan man nådde första, numera den andra). Utrustad med 6 borrbultar betyder att det tillkommit en bult på toppen innan ankaret och en i starten. Klättra gärna leden och kommentera vad ni tycker. (Behövs ytterligare en bult mellan andra å tredje? Jag tror inte det men vad tycker ni?)

Planen var att även se över Syttende mai, Silicon Valley (hur går den egentligen?) och Fobi men jobbet fick avbrytas p.g.a. regnet. Hinner förhoppningsvis fixa det i veckan. Såg förresten att Fobi hade fått nya bultar men jag hann inte se i vilken utsträckning leden bultats. Är den bultad hela vägen till marken? Någon som vet när och av vem den ombultats? Toppen behöver en rejäl borstning men jag tror att denna led kan bli en framtida klassiker efter som leden är lång och riktigt brant på slutet.

Introsvat som redan har en bult kommer troligtvis att förstärkas med ytterligare en, synpunkter?

Bultarna i toppankarna på Fobi och Magnesia Carbonara bedömer jag som säkra men kedjorna med diverse rostiga snabblänkar kommer att bytas ut till hängare med stålringar, förutsatt att bultarna är av samma material, annars sätts nya bultar.

2 kommentarer:

Andreas sa...

Applåder!

Lollo sa...

Det ser strålande ut :)